nikon Ohh NIKON!!

NikonDanSaya...

Nikon adalah digital SLR yang aku nk sngt beli.. bilakah utk aku memiliki dirimu wahai NIKON ???
The latest NIKON yg aku nk miliki adalaH D3100. Pehh smart gua ckp same lu.. da survey kt low yat n jgk kt  jusco.. PRICE NYA NOT BAD LA.. on the budjet la kate kn (RM1900-RM2500). Tapi rasenye leh dpt kurang dari RM2000.hu3..


Alhamdulillah duit yang aku simpan da cukup utk memiliki sebuah NIKON D3100 but ibu plk ckp jng beli dulu.. hurmmmm agak kecewa la..tapi   selepas berbincang semula ngan ibu, rasenya ibu akan benarkn jgk aku beli.. yeahhhhh bestnye.. xsabar rasenya nk memiliki SEBUAH NIKON!! Ahahaha...


Dulu along n sekarang ni aku plk yang da gila ke DSLR ni.. emmm nk wat mcm mne kn minat da dtg.. dulu along ada sebiji NIKON D80.. pro using nye weyyy! Harganya RM2500 and above.. tapi malangnye dia da jual ar NIKON tu.. aduhh kalo x aku nk cekau je DSLR along nye.. hihi..ni la NIKON along aku..

Walau apepun aku tetap ngan pendirian aku.. nk jgk NIKON D3100 tu!!!!!  Insyallah dalam bulan 6 ni akn ku miliki jua NIKON!!

Aku rase member2 aku pn da bosan dngr permintaan aku yg tak kesampaian lg ni..    kepada rakan2 ku d uitm : ila lalola, Susi mamora, caca Federica, fiza the Korean and kpd yg len2 yg aku x sebut nme tu kalo aku da miliki NIKON tersebut akn ku jadi kn korang sume sebagai model utk first photo shoot aku..HAHA! sumpah aku x tipu.. nnt kte g travel k. Aku nk capture natural view yg cantik2 n korang adalah model2 yg diperlukn dalam photoshoot tu..^-^


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

putericintahati said...

boley jadi photographer time saye kawen naty, haha lambat ag, nice post... ^_^

ita cutevirus said...

sayang didie,
simpanlah duit yang ada tu utk kegunaan masa depan. pasal camera tu akan ada latest model yg lagik best.
kalo dah abis blaja & ada ada income sendiri, belilah dslr yg mana² didie suke.
i know ur passion is dslr. but it is not the suitable time to u buy a dslr. think it. use ur money thrifitly.
this comment from the person who cares about ur future dear..
think wisely..

didie collection said...

insyallah...tapi kne blaja bnyk lg psl DSLR ni kalo nk jd photographer yg hebat terutama skali utk wedding event..hu3

didie collection said...

tq kak ita:)

Post a Comment